Menu

APK-keuring

Wat is APK?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is de Nederlandse implementatie van de in Europa wettelijk verplichte autokeuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

Wanneer moet uw auto APK gekeurd worden?

Nieuwe auto’s die op benzine rijden moeten (anno 2008) vier jaar na de ingebruikname voor het eerst worden gekeurd. Daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens ieder jaar opnieuw. Nieuwe auto’s die op diesel of lpg rijden moeten de eerste keer na drie jaar worden gekeurd en daarna jaarlijks. Auto’s ouder dan 30 jaar hoeven slechts om de 2 jaar te worden gekeurd. Auto’s van voor 1960 zijn zelfs geheel vrijgesteld van de keuringsplicht. De afloopdatum van de keuringsperiode staat in het keuringsrapport.

De auto mag 2 maanden vóór de einddatum ter keuring aangeboden worden. Bij goedkeuring wordt de oude datum verlengd. Wordt de auto twee maanden vóór de afloop van de huidige periode opnieuw goedgekeurd, dan geldt de nieuwe periode dus 2 maanden langer. De einddatum van het keuringsbewijs mag niet overschreden worden.

Wat als uw auto niet APK gekeurd is?

Met een ongeldige APK mag u niet rijden met uw voertuig. U mag alleen de kortste route naar een APK garage nemen. Het voertuig moet dan gestald worden op een privéterrein, niet zichtbaar vanaf de openbare weg. Ook moet het geschorst worden om niet te hoeven voldoen aan de APK-plicht. Zonder geldige APK en schorsing volgt automatisch een boete.

APK keuring bij CarProf AutoTotaal in Ede

Wij bieden de APK tegen de scherpste prijzen. Of het nu om uw benzine, gas of diesel voertuig gaat. Een APK kost € 29,- voor benzine- en gasauto’s en i.v.m. de roetmeting kosten de diesels € 10,- meer. Mochten er toch nog extra werkzaamheden moeten plaatsvinden, dan overleggen wij dit eerst met u. Wij zullen er alles aan doen om u met uw voertuig weer snel, veilig en milieubewust op de weg te krijgen.

Afspraak maken