Menu

Banden vervangen

Banden vervangen Regelmatig gecontroleerde banden gaan langer mee. Het is daarom een goed idee om uw banden wekelijks te controleren op profieldiepte, algemene staat, bandenspanning, schade van de zijwanden en tekenen van onregelmatige slijtage.

Heeft u enige twijfels? Kom gerust eens langs bij CarProf AutoTotaal in Ede en wij controleren gratis de staat van uw banden. Moeten uw banden vervangen worden? Wij hebben een grote diversiteit aan merken, vormen en maten. Laat u door één van onze specialisten informeren wat de beste keuze is voor uw auto. Hierbij adviseren wij u over de beste prijs-kwaliteitsverhoudingen, onderhoud, rijprestaties en zuinigheid.

Afspraak maken

Redenen om uw banden te vervangen

Er kunnen verschillende redenen zijn om uw banden te vervangen. Zo kunt u lekke, versleten of verouderde banden hebben.

1. Lekke banden

Moderne banden zijn zeer sterk en kunnen vrijwel alles aan. Toch kan een band lek raken. Wij controleren de band na een lek op verborgen gebreken. De veiligheidsprocedures wanneer u uw band lek rijdt zijn:

  • Neem altijd uw veiligheid en die van uw passagiers in acht, ga naar de kant van de weg en stop op een veilige plaats;
  • Trek de handrem aan;
  • Zet de auto in de laagste versnelling en zet de motor uit;
  • Zet de knipperlichten aan;
  • Draag een geel veiligheidsvest;
  • Plaats een gevarendriehoek langs de weg 100 meter achter de auto.

2. Versleten banden

Op de schouder van een band zitten de slijtage-indicatoren, of in elk van de hoofdgroef van het loopvlak. Deze indicatoren zijn kleine verhogingen in de hoofdprofielgroeven.

Als het oppervlak van het loopvlak gelijk is met deze verhogingen, is de profieldiepte waarschijnlijk zeer dicht bij de wettelijke grenswaarde van 1,6 mm. Of eronder! CarProf AutoTotaal raadt u dan ten zeerste aan om uw banden te vervangen voordat deze grenswaarde is bereikt. De banden zijn misschien niet veilig genoeg meer en in wettelijke overtreding.

Zelfs als de resterende profieldiepte meer is dan 1,6 mm moet u uw snelheid en rijstijl aanpassen aan de externe omstandigheden, vooral op nat wegdek. Winterbanden hebben een teken in de vorm van een sneeuwvlokje om de plaats van extra sneeuwslijtage-indicatoren aan te geven. Deze indicatoren zijn 4 mm hoog voor optimale grip op sneeuw, zowel bij remmen als bij optrekken.

3. Verouderde banden

Banden hebben geen voorspelbare houdbaarheid. Het doet er niet toe wanneer ze werden gemaakt. Ze verouderen zelfs wanneer ze niet of maar af en toe worden gebruikt. De houdbaarheid van banden wordt door vele factoren beïnvloed, zoals temperatuur, onderhoud, opslagomstandigheden en gebruik, belasting, snelheid, spanning, alsook rijstijl. Deze factoren hebben een belangrijke invloed op de verwachte houdbaarheid van uw banden.

4. Abnormale slijtage

Abnormale ongelijke bandenslijtage (plaatselijk, in het midden of aan de randen) wijzen vaak op een mechanisch probleem. Denk aan verkeerde wieluitlijning of een probleem met de balancering, ophanging of transmissie. Het kan ook dat u met de verkeerde bandenspanning rijdt. Merkt u abnormale slijtage op, neem dan contact op met ons via telefoonnummer 0318 – 437 379 of maak online een afspraak.

Veel voorkomende oorzaken van abnormale bandenslijtage:

  • Slijtage aan een kant: een niet gebalanceerd of niet uitgelijnd wiel.
  • Slijtage aan beide kanten: te lage bandenspanning.
  • Slijtage in het midden van het loopvlak: te hoge bandenspanning.

Wisselen en stallen van uw winter- en zomerbanden

CarProf AutoTotaal verzorgt niet alleen reparaties en nieuwe banden. Bij ons kunt u ook uw winter of zomerbanden laten wisselen en stallen. Hierdoor neemt de extra set banden geen onnodige ruimte bij u thuis in beslag. Daarnaast blijven de banden bij onze speciale bandenopslag goed geconditioneerd en worden uw banden op afspraak door een specialist gecontroleerd en verwisseld.

Afspraak maken

 

Samenvatting
Banden vervangen
Service Type
Banden vervangen
Provider Name
CarProf AutoTotaal Ede,
Frankeneng 63, 6716 AA,Ede, Telephone No.0318-437379
Area
Ede
Beschrijving
Waarom moet ik mijn banden controleren? U bent zelf verantwoordelijk voor een veilige auto op de weg. Controleer daarom regelmatig uw banden of ze nog in goede staat zijn. Daarnaast kan de manier waarop uw band slijt, iets vertellen over eventuele gebreken van uw auto. Bijvoorbeeld een band die scheef slijt kan duiden op problemen met de ophanging. Door regelmatig uw banden te laten controleren kunt u eventuele problemen tijdig laten verhelpen. Dit komt ten goede aan de levensduur van de autoband. Hoe vaak moet ik mijn banden controleren? Het is raadzaam om uw banden wekelijks te controleren op profieldiepte, algemene staat, bandenspanning, schade van de zijwanden en tekenen van onregelmatige slijtage. Wanneer moet ik mijn banden vervangen? Er kunnen verschillende redenen zijn om uw banden te vervangen. Zo kunt u lekke, versleten of verouderde banden hebben. Moet ik winterbanden op mijn auto laten zetten? Winterbanden zijn uitgerust met een lamellen-profiel. Deze ‘lamellen’ grijpen in de sneeuw en geven daardoor extra grip in winterse omstandigheden. Gaat u naar het buitenland? Dan zijn winterbanden soms zelfs al verplicht. Moet ik mijn winterbanden omwisselen voor zomerbanden? Als het voorjaar aanbreekt, is het aan te raden om uw winterbanden om te wisselen voor zomerbanden. Een zomerband heeft een ander profiel dan een winterband. Dit biedt juist bij hogere temperaturen meer grip. Ook zorgt het voor een betere wegligging en een goed rijcomfort. Hoe weet ik of ik zomer- of winterbanden heb? Winterbanden hebben veel meer ‘lamellen’ in het profiel. Deze lamellen zijn allemaal kleine groefjes die tijdens het rijden open en dicht gaan. Ook staat er op winterbanden het 3PMSF-symbool (3 Peak Mountain Snow Flake). Dit is het internationaal erkende symbool voor winterbanden. Ook kan er M&S op een winterband staan. Dit staat voor Mud (modder) en Snow (sneeuw). Wat als mijn banden scheef slijten? Als uw banden scheef afslijten, dan is er waarschijnlijk een probleem met de uitlijning van uw auto. Dit kunnen wij gemakkelijk en snel controleren met onze moderne uitlijnapparatuur. Hoe maak ik een afspraak om mijn banden te vervangen/wisselen? Ga naar onze website: https://autototaalede.nl/afspraak-maken/ of bel ons: 0318 - 437 379.