Menu

Distributieriem vervangen

Het distributiesysteem bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder de distributieriem. Om het systeem goed te laten functioneren, vervangen wij niet alleen de distributieriem. Maar ook een aantal bijbehorende onderdelen zoals de geleiderollen. Omdat de distributieriem in veel gevallen de waterpomp aandrijft, wordt deze ook gecontroleerd. En indien nodig na overleg met u vervangen. Het systeem zit op een moeilijk bereikbare plek in uw auto. Om deze reden is het vervangen van de distributieriem vaak een tijdrovende zaak.

Distributieriem vervangen

Waarom de distributieriem vernieuwen?

Als de distributieriem breekt, kan er ernstige motorschade worden opgelopen. De kleppen komen dan heel dicht bij de zuiger. Het is niet uitgesloten dat deze de zuigers raken. De distributieriem dient uit voorzorg te worden vervangen om problemen te voorkomen. Het vervangen van een distributieriem is een nauwkeurige klus. Wij adviseren u om die door onze ervaren monteurs te laten uitvoeren. Ook is er voor het vervangen speciaal gereedschap nodig. Dit om ervoor te zorgen dat de distributieriem volgens fabrieksvoorschriften wordt afgesteld.

Wanneer de distributieriem vervangen?

De distributieriem slijt niet alleen door het aantal kilometers, maar ook door ouderdom. Bijvoorbeeld door uitdroging. Hij slijt ook extra als u veel in de file rijdt. Want dat gaat gepaard met lage toeren en veelvuldig optrekken. Renault schrijft bijvoorbeeld daarom ook voor de riem na 5 jaar of 6 jaar te laten vervangen. Sommige modellen hebben een afwijkende interval. Laat tijdig door CarProf AutoTotaal de riem controleren en eventueel vervangen. Vraag naar de scherpe vervangingsprijs voor uw auto.

Afspraak maken

Samenvatting
Distributieriem vervangen
Service Type
Distributieriem vervangen
Provider Name
CarProf AutoTotaal Ede,
Frankeneng 63, 6716 AA,Ede, Telephone No.0318-437379
Area
Ede
Beschrijving
Waarom moet ik mijn distributieriem vervangen? Als de distributieriem breekt, kan de motor ernstige schade oplopen. De kleppen komen dan heel dicht bij de zuiger. Het is niet uitgesloten dat deze de zuigers raken. Als dit gebeurt moet de motor gereviseerd worden wat een flinke kostenpost is. De distributieriem dient daarom uit voorzorg te worden vervangen om problemen te voorkomen. Kan ik zelf mijn distributieriem vervangen? Het vervangen van een distributieriem is een nauwkeurige klus. Wij adviseren u om die door onze ervaren monteurs te laten uitvoeren. Ook is er voor het vervangen speciaal gereedschap nodig. Dit om ervoor te zorgen dat de distributieriem volgens fabrieksvoorschriften wordt afgesteld. Wanneer moeten de distributieriem vervangen worden? De distributieriem slijt niet alleen door het aantal kilometers, maar ook door ouderdom. Bijvoorbeeld door uitdroging. Hij slijt ook extra als u veel in de file rijdt. Want dat gaat gepaard met lage toeren en veelvuldig optrekken. Renault schrijft bijvoorbeeld daarom ook voor de riem na 5 jaar of 6 jaar te laten vervangen. Sommige modellen hebben een afwijkende interval. Laat tijdig door CarProf AutoTotaal de riem controleren en eventueel vervangen. Wat kost het om mijn distributieriem te vervangen? De kosten van het vervangen van een distributieriem hangen erg af van het merk en model auto dat u heeft. Hoe maak ik een afspraak om mijn distributieriem te vervangen? Ga naar onze website: https://autototaalede.nl/afspraak-maken/ of bel ons: 0318 - 437 379.